Mesajul Maiei Sandu de Ziua pădurilor: Crizele vor trece, iar noi putem lăsa generațiilor viitoare o țară verde
Full Article 1 minutes read

Mesajul Maiei Sandu de Ziua pădurilor: Crizele vor trece, iar noi putem lăsa generațiilor viitoare o țară verde

În fiecare an, pe 21 martie, este marcată Ziua Internațională a Pădurilor. Cu această ocazie, președintele Maia Sandu face un apel către cetățeni să participe la acțiunile de înverzire „pentru a lăsa generațiilor viitoare o țară verde și curată”. 

„O țară verde ne dorim și noi – pădurea înseamnă aer curat și ape limpezi, sol bogat și mai puține secete, produse calitative și oameni sănătoși. Azi, cu doar 11% de păduri dintr-un necesar de 25-30%, suntem departe de scopul propus. Dar suntem hotărâți să facem din împădurire o prioritate a tuturor”, notează Maia Sandu, pe Facebook.

Președintele mai spune că anul trecut, a fost creat Grupul de lucru pentru pregătirea Programului Național de Împădurire, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului curent.

„Vă chem pe toți să dați o mână de ajutor și să deveniți promotori ai împăduririi. Știu că timpurile nu sunt deloc ușoare. Dar crizele vor trece, iar noi vom putea să le lăsăm generațiilor viitoare o țară verde și curată”, a conchis Maia Sandu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: