Infectat cu salmonella după ce s-a jucat în havuzul de la Valea Trandafirilor? Cazul unui copil de 2 ani, ajuns la spital
Full Article 3 minutes read

Infectat cu salmonella după ce s-a jucat în havuzul de la Valea Trandafirilor? Cazul unui copil de 2 ani, ajuns la spital

Un copil de doar doi ani a ajuns la spital infectat cu salmonella și alți viruși periculoși, după ce s-a bălăcit în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor” din Chișinău, scrie TVR Moldova. Autoritățile capitalei au pus la îndoială că apa din fântânile arteziene ar fi un focar de infecţie. Totuși specialiștii Centrului de Sănătate Publică au prelevat probe.

Mama copilului a făcut public cazul pe internet. Ea a spus că și-a dus copilul la spital după ce, în urma cu câteva zile, tot ea l-a lăsat să se joace în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”.

„Luni am văzut că se simte mult mai rău şi deja peste câteva zile, după analize, mi s-a spus că e salmonella, rota virus şi vibrion holeric. Se presupune că e de la havuz. Acolo este zona iazului şi 100% că acolo sunt toate bacteriile de pe faţa pământului. Mă gândeam că totuşi e îngrijit”, a spus mama copilului.

Pentru sursa citată, medicul infecționist la un spital din Chișinău Tatiana Mironov a spus că la momentul actual în secția instituției medicale sunt 33 de copii cu boală diareică acută.

„Aşa cum este carcteristic sezonului cald, numărul cazurilor este în creştere. Săptămâna trecut au fost mai puţini doar din cauza că a plouat. Acolo în apă se joacă mai mulţi copii. Este suficient unul să fie purtător sau bolnav de un enterovirus ca să-i molipsească pe cei din jur”, a comunicat medicul.

Autoritățile au pus la îndoială că apa din fântânile arteziene ar fi un focar de infecţie. Totuși specialiștii Centrului de Sănătate Publică au prelevat probe.

„Acolo s-a discutat despre mai multe şi despre holeră şi depsre salmonelă, de un întreg almagan de boli, inclusiv holera care se transmite prin apă murdară şi repet apa din havuzuri nu este apă din bazine acvatice, ea vine din sistemul centralizat de alimentare cu apă şi este aceiaşi apă care curge la robinet”, a spus șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială Vladimir Bolocan.

Potrivit sursei, urmează a fi publicate datele unei anchete epidemiologice în acest caz.

Amintim, pe 17 iunie, autoritățile capitalei au anunțat că persoanele care se vor scălda în bazinele acvatice din municipiu în care acest lucru nu este permis riscă să fie sancționate. Totodată s-a recomandat adulților să nu-și lase copiii să se scalde mult timp în havuzurile din capitală. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: