Institutul Mamei și Copilului va fi modernizat. Polonia acordă Moldovei peste un milion de euro
Full Article 2 minutes read

Institutul Mamei și Copilului va fi modernizat. Polonia acordă Moldovei peste un milion de euro

Institutul Mamei și Copilului va fi dotat cu dispozitive medicale, în valoare de peste un milion de euro, ca urmare a aprobării de Guvernul Poloniei a unei propuneri de proiect, înaintate în aprilie curent de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

Potrivit Ministerului Sănătății, prima etapă a proiectului presupune dotarea Institutului Mamei și Copilului cu electroencefalografe, monitoare multifuncționale pentru pacienți, ventilatoare pulmonare neonatale cu frecvență înaltă, defibrilatoare, mese de resuscitare, incubatoare pentru prematuri, ecografe, lămpi și mese de operație, unități de electrochirurgie, etc. În proiect este inclusă, de asemenea, renovarea secțiilor.

Ministra Sănătății Ala Nemerenco i-a mulțumit omologului său Adam Niedzielski pentru suportul acordat sistemului sanitar din țara noastră, în vederea consolidării bazei tehnico-materiale a instituțiilor medicale. La rândul său, ministrul Adam Niedzielski și-a exprimat deschiderea de a susține în continuare eforturile autorităților de modernizare a sistemului de sănătate.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a proiectului, aprobat astăzi, 25 iulie, spre finanțare, constituie circa 1,5 milioane de euro.

În perioada 2009-2022, cu suportul Guvernului Poloniei au fost implementate 28 de proiecte în domeniul sănătății, în valoare de aproximativ 500 de mii de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: