IuteCredit a achiziționat 10% din acțiunile Energbank
Full Article 3 minutes read

IuteCredit a achiziționat 10% din acțiunile Energbank

Fintech-ul estonian IuteCredit a cumpărat primele 9,976% din acțiunile Energbank din Republica Moldova, acesta fiind primul pas al companiei spre a deveni o bancă. În cadrul tranzacției desfășurate la bursa din Moldova, au fost cumpărate 199.519 acțiuni la un preț de 170,44 lei per acțiune, cu o valoare totală de peste 34 de milioane de lei (~1,7 milioane de euro).

Tarmo Sild, CEO al IuteCredit Europe, a declarat că „IuteCredit dorește să devină acționarul majoritar al băncii. Vom continua să lucrăm pentru a ne atinge obiectivul dorit”.

Potrivit lui Lilian Guzun, CEO al IuteCredit Moldova, „spiritul Iute”, care va fi insuflat în Energbank, va impulsiona digitalizarea băncii prin aducerea celor mai bune practici din țările baltice și scandinave.

Tarmo Sild consideră că, în următorii doi ani, compania ar putea ajunge la un milion de clienți și la un bilanț de un miliard de euro, iar achiziția băncii face parte din acest plan. „IuteCredit trebuie să devină o neobancă convenabilă și rapidă, banii ar trebui să circule foarte liber, fără probleme, ca un discurs uman. În același timp, principala noastră promisiune este de a oferi o experiență extraordinară în domeniul finanțelor personale, așa că menținerea unei componente umane este foarte importantă într-un moment în care tehnologia devine o parte tot mai mare din viața noastră”, a adăugat Tarmo Sild. Pe lângă achiziția băncii, IuteCredit intenționează să extindă toate serviciile pe care compania le oferă prin intermediul aplicației mobile și să creeze oportunități noi de investiții.

IuteCredit a achiziționat 10% din acțiunile Energbank

În următorii ani, IuteCredit are de gând să se extindă dincolo de actualele sale piețe principale din Balcani și Moldova și să își dezvolte portofoliul de servicii. „Cea mai mare parte a veniturilor actuale provin din creditele în rate, dar, în viitor, plățile digitale ar putea reprezenta jumătate din portofoliul companiei”, a mai spus CEO al IuteCredit Europe.

IuteCredit – înființată în 2008 – este una dintre cele mai importante companii europene de finanțare personală. Grupul este specializat în credite de consum, oferite prin intermediul filialelor sale. În prezent, IuteCredit deservește clienți din Moldova, Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, precum și din Bosnia și Herțegovina. Produsele de creditare ale IuteCredit sunt împrumuturi de consum negarantate cu scadențe între o lună și 48 de luni și împrumuturi garantate cu gaj auto cu scadențe de până la 72 de luni. Compania operează propria rețea de ATM-uri care sunt utilizate prin intermediul aplicației mobile MyIute. Misiunea IuteCredit este de a crea o experiență extraordinară în domeniul finanțelor personale, depășind așteptările clienților.

www.iutecredit.com

Banca Comercială „Energbank” S.A. activează pe piața financiară din Republica Moldova timp de 25 de ani. În această perioadă, banca a devenit una dintre cele mai bune instituții financiare de nivel mediu din țară, cu active totale de 2,96 miliarde de lei (~147 de milioane de euro) la 30.11.2021. Cu rețeaua sa extinsă de 45 de sucursale și agenții, banca oferă o gamă completă de servicii dedicate în mare parte persoanelor fizice și întreprinderilor mici și mijlocii, oferind servicii financiare pe întreg teritoriul țării.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: