Japonia oferă Moldovei $27 mln. Guvernul a anunțat cum vor fi cheltuiți banii
Full Article 2 minutes read

Japonia oferă Moldovei $27 mln. Guvernul a anunțat cum vor fi cheltuiți banii

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu l-a primit într-o vizită de rămas bun pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră. Cu această ocazie, Tokyo a anunțat că va oferi Chișinăului 27 milioane de dolari, bani care vor fi utilizați pentru „proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei, industriei alimentare”.

Oficialul moldovean a mulțumit ambasadorului pentru contribuția personală la fortificarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit modernizării țării noastre, fapt pentru care președinta Maia Sandu, la propunerea MAEIE, i-a conferit „Ordinul de Onoare”.

„În cadrul întrevederii am fost bucuros să primesc notificarea oficială din partea autorităților de la Tokio privind aprobarea de către Dieta Națională a Japoniei a unei asistențe financiare de aproximativ 27 de milioane de dolari, anunțate în cadrul vizitei șefei statului în Japonia, sumă care urmează a fi oferită țării noastre prin intermediul organizațiilor internaționale pentru proiecte concrete în domeniul sănătății, energiei, industriei alimentare și care au drept scop reducerea impactului asupra țării noastre a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei”. – a spus oficialul moldovean.

Amintim că, la începutul lunii decembrie, președinta R. Moldova Maia Sandu a efectuat o vizită oficială în Japonia. Șefa statului s-a referit și la incertitudinea în care a fost aruncată regiunea din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, evidențiind cele mai mari probleme cu care se confruntă Moldova din această cauză.

„Proiectele de diversificare și de eficiență energetică vor aduce rezultate palpabile în timp, însă Moldova are nevoie de sprijin acum, pentru a nu mai depinde de furnizorii care folosesc resursele energetice ca armă”, a menționat Maia Sandu.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: