Japonia: O bătrână de 90 de ani, salvată de printre ruine la cinci zile după cutremurul devastator
Full Article 2 minutes read

Japonia: O bătrână de 90 de ani, salvată de printre ruine la cinci zile după cutremurul devastator

O bătrână în vârstă de 90 de ani a fost salvată pe 6 ianuarie dintre dărâmăturile rămase în urma cutremurului de 7,6 grade din Japonia, la cinci zile după dezastru. Cazul a avut loc în orașul Suzu, prefectura Ishikawa. Imediat după ce a fost scoasă de printre ruine de către salvatori, femeia a fost transmisă medicilor de la ambulanță.

Alte câteva cazuri dramatice de salvare au fost raportate în ultimele zile, în timp ce soldaţii, pompierii şi alte persoane s-au alăturat eforturilor de căutare a supravieţuitorilor.

Cutremurul devastator a luat viața a cel puțin 126 de persoane, printre care și un băiat de 5 ani. Minorul a suferit răni după ce în timpul seismului s-a vărsat apă clocotită peste el și s-a aflat în convalescență. Starea lui s-a înrăutăţit brusc şi copilul a murit pe 5 ianuarie, potrivit prefecturii Ishikawa.

Oraşul Wajima a înregistrat cel mai mare număr de decese – 69, urmat de Suzu – 38, potrivit The Guardian.

Replicile cutremurului ar putea distruge şi mai multe case şi bloca drumuri esenţiale pentru livrarea ajutoarelor. Oficialii au avertizat că drumurile deja crăpate s-ar putea prăbuşi complet. Acest risc este din ce în ce mai mare, deoarece se aşteaptă ploi şi ninsori pe 7 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: