Jumătate din școlile din Franța s-ar putea închide. Profesorii protestează împotriva restricțiilor anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Jumătate din școlile din Franța s-ar putea închide. Profesorii protestează împotriva restricțiilor anti-Covid

Zeci de mii de profesori din Franța organizează o grevă națională care ar putea să ducă la închiderea a jumătate din toate școlile franceze. Aceștia protestează împotriva „strategiei haotice” anti-COVID-19 implementate de guvernul de la Paris, informează BBC, citat de digi24.

Greva profesorilor francezi ar putea fi cea mai mare din ultimele decade. 11 sindicate ale profesorilor, părinților și a altor cadre didactice au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirile față de politicile anti-COVID ale guvernului. Multe din școlile primare au rămas închise joi și se așteaptă ca în jur de 75% dintre toți profesorii să participe la grevă.

Ministerul Educației a oferit cifre mult mai mici, spunând că doar 40% din învățătorii din școlile primare și 25% dintre profesorii de liceu protestează, potrivit Reuters.

Miniștrii francezi au făcut o prioritate din ținerea școlilor deschise, în ciuda valului recent de cazuri noi care poartă marca Omicron. Profesorii spun că regulile impuse pentru a face față pandemiei care fac referire la școli sunt confuze și se schimbă în mod constant.

Ministrul Educației din Franța: „Nu poți să faci grevă împotriva virusului.”

Franța a fost lovită din greu de valul Omicron, numărul de infectări zilnice ajungând chiar și la 370.000. Zeci de elevi și profesori sunt trimiși să se testeze în laboratoare și farmacii dacă sunt detectate cazuri pozitive în școala în care învață sau lucrează.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: