Kremlinul a explicat semnificația inelelor dăruite de Putin liderilor CSI, după asocierile cu „Stăpânul inelelor”
Full Article 2 minutes read

Kremlinul a explicat semnificația inelelor dăruite de Putin liderilor CSI, după asocierile cu „Stăpânul inelelor”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost nevoit să comenteze inelele cadou oferite liderilor țărilor CSI, după asocierile cu „Stăpânul inelelor”. Peskov susține că „nu este nimic special”, informează BBC.

„Este doar un suvenir de Anul Nou. Nu este nimic special acolo”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Inelele dăruite, pe care au fost gravate inscripția „La mulți ani” și simbolurile CSI, au provocat o reacție puternică în rețelele de socializare din cauza paralelelor cu cartea lui J. R. R. Tolkien „Stăpânul inelelor”.

În ea, cele nouă inele ale stăpânului Mordorului, conducătorul întunericului, Sauron, au fost primite de conducătorii celor nouă regate ale oamenilor. Inelele au dat putere, dar în cele din urmă i-au transformat pe regi în fantome – Nazgûl, aservit și slujind lui Sauron.

„A fost făcut, desigur, intenționat”, a comentat politologul inclus în registrul „agenților străini”, Ecaterina Șulman.

Politologul consideră că ideea de a glumi în acest fel a apărut de la numărul de participanți la summit.

„Designul inelelor se referă la imaginea lui Sauron, așa cum se arată în trilogia de film ( iar el, la rândul său, provine din ideea comună europeană a unui diavol cu ​​coarne). Asemănarea cu stema CSI a fost utilă, dar, așa cum va observa un vestitor atent, originalul are o schemă de culori diferită. Cred că ideea de a glumi în acest fel a apărut din numărul frumos de participanți la summit: cum a fost să nu profit de ocazie”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, după cum au subliniat cititorii atenți, referirea la Stăpânul Inelelor – conștientă sau nu – s-a dovedit a fi inexactă. Cartea vorbește despre cele nouă inele ale liderilor, prin urmare, din acest punct de vedere, Putin nu este Sauron, ci Regele Nazgulului. Inelul lui Sauron nu era unul dintre cei nouă.

Kremlinul a explicat semnificația inelelor dăruite de Putin liderilor CSI, după asocierile cu „Stăpânul inelelor”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: