Kuleba: Pentru Europa va fi un act sinucigaș dacă nu va accepta Ucraina în NATO 
Full Article 2 minutes read

Kuleba: Pentru Europa va fi un act sinucigaș dacă nu va accepta Ucraina în NATO 

Ucraina ar trebui să devină membră NATO după încheierea războiului. În caz contrar aceasta va fi un act sinucigaș pentru Europa. Declarația a fost făcută de ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba, relatează rbc.ua

La sfârșitul războiului pentru Europa va fi un act sinucigaș să nu accepte Ucraina în NATO, deoarece aceasta ar însemna că opțiunea războiului va rămâne deschisă”, a spus oficialul ucrainean pentru Politico, Bild și Welt. 

Ministrul de la Kiev a adăugat că intrarea Ucrainei în NATO va forța Rusia să nu mai repete agresiunea armată.

Singura modalitate de a închide ușile pentru agresiunea rusă împotriva Europei și a spațiului euro-atlantic în ansamblu – de a lua Ucraina în NATO, pentru că Rusia nu va mai îndrăzni să repete această experiență”, a sublinat Kuleba.

Pe 30 septembrie 2022, Vladimir Zelenski a anunțat că Ucraina va depune în aceeași zi cererea de aderare la NATO. Declarația a fost făcută de Zelenski, la scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat acordul prin care patru regiuni ale Ucrainei au fost anexate Federației Ruse.

Sursa menționează că membrii NATO și secretarul general Jens Stoltenberg au subliniat în mod repetat că Ucraina nu se va alătura Alianței în timp ce are loc războiul. 

De precizat că în perioada 11-12 iulie, la Vilnius va avea loc un summit al liderilor NATO la care, după cum speră autoritățile ucrainene, se va lua o decizie privind perspectivele aderării Ucrainei la Alianță și garanțiile de securitate pentru țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: