SIS avertizează: La mai multe depozite de materiale explozibile din țară au fost depistate încălcări majore (VIDEO/FOTO)
Full Article 2 minutes read

SIS avertizează: La mai multe depozite de materiale explozibile din țară au fost depistate încălcări majore (VIDEO/FOTO)

În mai multe depozite de stocare a materialelor explozibile din țară au fost identificate un șir de nereguli. Centrul Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în comun cu Agenția pentru Supraveghere Tehnică (AST) au efectuat mai multe controale inopinate. În urma verificărilor, la trei agenți economici au fost identificate și documentate un șir de nereguli la capitolul securitatea păstrării, a condițiilor de stocare și a activității de depozitare a materialelor explozibile.

Potrivit ofițerilor SIS, unul dintre depozitele de stocare a explozibilului a obţinut licenţa cu încălcarea prevederilor legale. Printre neregulile depistate se numără: pereţi construiţi din materiale fragile care permit pătrunderea cu ușurință în interiorul acestora, lipsa interdicțiilor de semnalare corespunzătoare de zona periculoasă pentru populaţie; nefuncționalitatea butonului de alarmă fix şi al celui mobil; lipsa sistemului de supraveghere video; sistem de iluminare ineficient; lipsa mijloacelor de menținere a temperaturii și umidității; amplasarea depozitului pe teritoriul altui agent economic cu acces liber al persoanelor terțe; lipsa planului de localizare și lichidare a incidentelor.

De asemenea, depozitul nominalizat se afla într-o zonă rezidențială, la o distanță mai mică de 100 metri de la case de locuit, precum și în proximitatea imediată a unui alt agent economic.

În urma controlului realizat, licenţa agentului economic a fost anulată.

Un alt depozit ilegal a fost depistat pe teritoriul unei cariere de calcar brut pentru construcții, în apropiere nemijlocită de o conductă de gaz. Depozitul nu corespundea condițiilor prevăzute de normele legale și nu dispunea de licență de specialitate.

Ca rezultat al numeroaselor abateri depistate, agenții economici au primit sarcina de a le înlătura în decurs de 30 zile.

depozit, sis, cna, controale

sis.md

depozit, explozibil, cna

sis.md

explozibil, sis, cna, depozit

sis.md

depozit, material explozibil, sis

sis.md

depozit, sis, cna, material explozibil

sis.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: