LIVE Moțiune simplă de cenzură. Ministrul Justiției a venit în Parlament
Full Article 2 minutes read

LIVE Moțiune simplă de cenzură. Ministrul Justiției a venit în Parlament

Deputații s-au întrunit pe 24 noiembrie în ședință plenară. Primul subiect inclus pe ordinea de zi a ședinței este moțiunea simplă de cenzură depusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) asupra politicilor Ministerului Justiției. Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a venit în plenul parlamentului pentru a prezenta raportul asupra activității sale și a răspunde la întrebările deputaților.

Luna noiembrie din anul 2022 va fi o lună neagră în istoria țării. Am văzut eclipsa solară, am văzut eclipsa lunii, iar acum în loc de strălucirea guvernului Gavrilița, vom trăi eclipsa sa. În domeniul reformării justiției, Ministerul Justiției a început actuala guvernare cu stângul”, se arată în textul moțiunii.

Potrivit textului moțiunii, pe parcursul unui an, partidul de guvernământ a făcut tot posibilul să subjuge ideea de justiție independentă, iar ministerul Justiției ar fi creat un sistem prin care anumiți procurori sau judecători acționează doar la directivele prețioase ale partidului-stat sau a exponentului său de la Ministerul Justiției.

 

Prin moțiunea înaintată se solicită:

1.Restabilirea statului de drept prin înaintarea acțiunilor privind declararea nuli-tății actelor de numire în funcție a procurorilor-șefi în diferite subdiviziuni a Procuraturii din cauza planării suspiciunilor rezonabile privind trucarea concursurilor.

2.Scoaterea de sub control politic a sistemului procuraturii prin modificarea legislației, unde ministrul justiției să fie exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor.

3.Reevaluarea proceselor pornite de reformă în justiție prin prisma excluderii factorului politic de influențe nejustificate și asigurarea unui proces transpa-rent de transformări pozitive în justiție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: