LIVE Ședința Parlamentului: Ce subiecte au în agendă deputații 
Full Article 2 minutes read

LIVE Ședința Parlamentului: Ce subiecte au în agendă deputații 

Deputații s-au întrunit în ședință plenară, cu începere de la ora 10:00. Aceștia vor examina proiectele de ratificare a Acordului cu Guvernul Japoniei pentru îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor și a Protocolului privind eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun la Convenția-cadru a OMS privind controlul tutunului.

De asemenea, deputații se vor pronunța asupra modificărilor la Legea cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii, care prevăd lansarea unui nou instrument financiar pentru întreprinderile mici și mijlocii – garanție de portofoliu de credite.

În prima lectură va fi examinat proiectul de lege care prevede reglementarea principiilor de evaluare a bonității beneficiarului de credit și plafonarea ratei dobânzii aferente contractului de credit.

Urmează a fi examinate proiectele de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și Legii privind achizițiile publice.

Vor fi spuse votului, în cea de-a doua lectură, proiectul de lege cu privire la publicitate; proiectul de lege privind susținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor lor în contextul celor 30 de ani de la războiul de pe Nistru; proiectul care presupune modificarea modalității de indexare a pensiilor și, implicit, creșterea coeficientului de indexare.

Tot în lectura a doua va fi dezbătut proiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale și Legii comunicațiilor electronice.

Și modificările la Regulamentul Parlamentului vor fi examinate în lectura a doua. Potrivit proiectului, secretarul general al Parlamentului va avea atribuții de gestionare a bugetului instituției și de angajare și eliberare a funcționarilor publici.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: