Londra declară toleranță zero față de cei care se ascund de justiție în Marea Britanie: Colaborăm cu guvernul Moldovei
Full Article 2 minutes read

Londra declară toleranță zero față de cei care se ascund de justiție în Marea Britanie: Colaborăm cu guvernul Moldovei

Guvernul Marii Britanii nu va tolera prezența la Londra a persoanelor care sprijină regimul de la Kremlin. În același timp, va continua să colaboreze activ cu autoritățile de la Chișinău pentru ca persoanele controversate care au ajuns în Mare Britanic să compară în fața justiției. Declarația a fost făcută de către ministrul britanic pentru Europa Leo Docherty, în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova Nicu Popescu. 

„Vreau să fie foarte foarte clar: din partea guvernului britanic acum există toleranță zero față de prezența la Londra sau în alte locuri ale Marii Britanii a indivizilor sau a banilor care într-un fel sau altul sprijină regimul lui Putin. Au fost introduse sancțiuni dure, au fost înghețate miliarde – asta arată că avem o atitudine foarte serioasă față de această situație și în niciun caz nu suntem un loc sigur pentru cei care sprijină regimul lui Putin”, a declarat oficialul britanic.

Diplomatul de la Londra s-a referit și la cetățenii Republicii Moldova, care sunt dați în căutare.

„În ceea ce privește persoane concrete, controversate,  pentru ca acești oameni să apară în fața justiției. Se cooperează foarte intens, noi avem toleranță zero față de acest fenomen”, a adăugat oficialul.

Amintim că mai multe persoane date în căutare de organele de drept de la Chișinău s-ar afla în Marea Britanie, inclusiv Veaceslav Platon, Gheorghe Cavcaliuc și Constantin Botnari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: