Lukașenko: Dacă nu era colaborarea militară în cadrul Uniunii Statale Rusia-Belarus, în țara noastră ar fi fost război
Full Article 2 minutes read

Lukașenko: Dacă nu era colaborarea militară în cadrul Uniunii Statale Rusia-Belarus, în țara noastră ar fi fost război

Colaborarea militară cu Minskul, în cadrul Uniunii Statale Rusia-Belarus, precum și statutul de membru al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (ODKB) are un efect de „trezire” pentru Vest: în caz contrar, pe teritoriul Belarusului ar fi avut loc un război fierbinte. Declarația a fost făcută de către președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, la Moscova, unde se desfășoară reuniunea organizației.

Colaborarea noastră militară în cadrul Uniunii Statale Rusia-Belarus, statutul de membru al Belarusului în cadrul ODKB, sunt acei factori stabilizatori, care provoacă un efect de „trezire” asupra capetelor fierbinți de partea cealaltă a frontierei (țările vestice, nota redacției). Dacă nu ar fi aceasta, mă tem că războiul fierbinte ar fi deja și pe teritoriul Belarusului”, a declarat Lukașenko în cadrul discursului susținut la Moscova, informează RIA Novosti.

Liderul de la Minsk a remarcat o întărire a Alianței Nord-Atlantice.

Pe partea de vest a organizației noastre crește prezența militară a SUA, în timp accelerat se modernizează infrastructura militară, se desfășoară numeroase exerciții ale NATO. Chiar acum, pe teritoriul a 19 țări europene, inclusiv la frontiera noastră – în Polonia, se desfășoară exerciții de amploare Defender Europe 2022. De cine se apără – ghiciți singuri”, a mai spus Lukașenko.

Oficialul belarus susține că, în prezent, la frontiera dintre Polonia și Belarus se află circa 15 mii de militari, dislocați acolo încă anul trecut, în contextul crizei provocate de numărul mare de migranți: „Migranți nu mai sunt, dar trupele rămân. Evident, la ziua de azi, nicio țară nu prezintă pericol pentru NATO”, a conchis Lukașenko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: