Stoltenberg îl contrazice pe Macron: NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina. Avertizarea Moscovei
Full Article 2 minutes read

Stoltenberg îl contrazice pe Macron: NATO nu intenționează să trimită trupe în Ucraina. Avertizarea Moscovei

Alianța Nord-Atlantică nu intenționează să trimită trupe terestre în Ucraina. Declarația a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după ce președintele francez Emmanuel Macron a admis, în urma unei întâlniri ai liderilor europeni la Paris, că pentru a obține victoria asupra Rusiei în război, Occidentul ar putea trimite forțe terestre în Ucraina. În reacție, Kremlinul a avertizat că un război dintre Rusia și NATO este „inevitabil”, dacă țările occidentale vor interveni cu trupe.

Stoltenberg a spus că „aliații NATO oferă un sprijin fără precedent Ucrainei”: „Fac acest lucru din 2014. Am intensificat ajutorul după invazia la scară largă, dar nu există planuri de a staționa trupele NATO pe teritoriul ucrainean”, scrie BBC.

Și cancelarul german Olaf Scholz a exclus posibilitatea ca țările europene și membrii alianței NATO să trimită trupe terestre în Ucraina.

Cu o reacție a venit și Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat pentru agenția TASS că dacă Occidentul va decide să trimită trupe terestre în Ucraina, între Rusia și NATO va izbucni „un război inevitabil”.

„În acest caz, vorbim nu despre probabilitatea, ci despre inevitabilitatea (unui conflict militar – nr. red.)”, a spus Peskov, răspunzând la o întrebare despre riscurile unei ciocniri directe între Rusia și NATO în Ucraina, scrie The Moscow Times.

Potrivit acestuia, țările care decid să ajute Kievul prin trimiterea de personal militar ar trebui să evalueze situația în același mod. El a îndemnat țările occidentale să se întrebe dacă acest lucru este în interesul lor, precum și al cetățenilor lor.

„În general, aici, probabil, chiar faptul de a discuta despre posibilitatea trimiterii anumitor contingente ale țărilor NATO în Ucraina este, desigur, foarte important, un element nou”, a subliniat Peskov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: