MAI, după protestul AUR: „Este alarmantă atitudinea unor concurenți electorali”
Full Article 2 minutes read

MAI, după protestul AUR: „Este alarmantă atitudinea unor concurenți electorali”

Reprezentanții Ministerului de Interne (MAI) au venit cu o reacție după protestul organizat în dimineața de 14 iunie de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care invocă acțiuni de intimidări din partea instituției. Într-un comunicat de presă, MAI subliniază neimplicarea în campania electorală și susține că sancțiunile față de membrii AUR au fost făcute în conformitate cu legea. 

„Este alarmantă atitudinea unor concurenți electorali care aplică duble standarde către acțiunile reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne în cazul în care reprezentanții partidelor sunt documentați în calitate de persoane care încalcă legea și în cazul în care au statut de parte vătămată”; se arată într-o declarație publicată de MAI.

Reprezentanții MAI susțin că un șofer care conducea un autobuz al AUR a parcat neregulamentar în fața Primăriei Orhei, motiv pentru care a fost amendat. Totul s-a întâmplat pe 12 iunie, între orele 11:20 – 12:20. Anterior, pe 11 iunie, în jurul orelor 16:00, oamenii legii au fost alertați cu privire la faptul că un geam al aceluiași autocar a fost spart. S-a întâmplat în orașul Vadul lui Vodă. În cadrul verificărilor s-a constat că făptașul este un bărbat în stare de ebrietate, care a fost reținut, identificat și pe numele căruia a fost inițiat un proces contravențional.

„Este regretabil că unul din aceste cazuri este folosit de către un concurent electoral pentru a obține prezența în spațiul mediatic, deși ambele cazuri reprezintă încălcări ale Codului contravențional. Rămânem pe poziția că Legea este și trebuie să fie aplicată indiferent de apartenența politică a persoanei care a încălcat-o sau ,,culoarea” mijlocului de transport din campania electorală. Rămânem în serviciul societății 24 din 24 de ore și pe poziția neimplicării în campania electorală”, au conchis reprezentanții AUR.

***

În dimineața de 14 iunie, mai mulți membri și simpatizanți ai AUR, în frunte cu liderul formațiunii Vlad Bilețchi, au participat la un flashmob în fața MAI. Aceștia susțin că sunt supuși intimidărilor de către angajații MAI și nu sunt lăsați să participe la campania electorală, așa cum prevede legea.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: