Mai mulți activiști civici, cu un demers către Natalia Gavrilița: cer anularea deciziilor privind Stadionul Republican
Full Article 2 minutes read

Mai mulți activiști civici, cu un demers către Natalia Gavrilița: cer anularea deciziilor privind Stadionul Republican

Un grup de activiști civici au expediat un demers prim-ministrului Natalia Gavrilița în care au solicitat încetarea proceselor de înstrăinare a terenului Stadionului Republican. 

Activiștii solicită ca autoritățile să „ofere în mod transparent Ambasadei SUA alte terenuri, care nu sunt locuri istorice și/sau publice, pentru construcția Ambasadei”.

„Ne exprimăm încrederea că greșelile trecutului vor fi reparate și autoritățile își vor asuma un proces transparent și un dialog democratic. Stadionul este republican”, se arată în declarația activiștilor.

***

Recent, pe site-ul Agenției Proprietății Publice a fost publicat proiectul de hotărâre care prevede că Guvernul Republicii Moldova și SUA vor încheia un „Memorandum privind achiziționarea de proprietăți pentru construirea unei noi ambasade a SUA în Moldova”.

De menționat că anterior Ambasada SUA a raportat că urmează să investească 250 de milioane de dolari în construcția unei noi clădiri pe teritoriul Stadionului Republican și astfel să creeze „sute de locuri de muncă” și să „redreseze economia Chișinăului”.

Consilierii municipali PSRM au declarat că sunt împotriva vânzării Stadionului Republican către Ambasada SUA și consideră că există alte soluții pentru această problemă. Despre aceasta au declarat în cadrul unei conferințe de presă, în data de 21 februarie, Alexandr Odințov, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău și Dinarii Cojocaru, vicepreședintele fracțiunii PSRM.

Amintim că deputații deputații PSRM și cei din Platforma „Pentru Moldova”, din fostul legislativ, au votat, pe 3 decembrie 2020, proiectul de lege care prevede că terenul unde a fost amplasat Stadionul Republican să rămână în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia să poată fi construite doar obiective sportiv-culturale.

Premierul de atunci, Ion Chicu, a fost de părere că „este o eroare să modifici o lege care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: