La Guvern 16 mii de lei, la BNM – 100 de mii? Gavrilița: „Este mai puțin. Am avut un salariu mai bun când am lucrat în Londra”
Full Article 3 minutes read

La Guvern 16 mii de lei, la BNM – 100 de mii? Gavrilița: „Este mai puțin. Am avut un salariu mai bun când am lucrat în Londra”

Fostul premier Natalia Gavrilița susține că avea un salariu de 16 mii de lei când lucra la Guvern. În calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Gavrilița primește „un salariu mare pentru Moldova”. Întrebată dacă primește 100 de mii de lei la BNM, Gavrilița a spus că „nu este adevărat”. „Sunt poziții importante pentru care în toată lumea este o luptă acerbă de talente”, a adăugat în schimb Gavrilița. „Nu vreau să spun că… că nu este modest, că sunt o minte luminată, dar pot să vă spun că am avut un salariu mult mai bun atunci când am lucrat în Londra”, a menționat fostul premier, actual membru al Consiliului de Supraveghere BNM. 

La emisiunea „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Gavrilița a spus că primea în calitate de premier 16 mii de lei.

Solicitată să comenteze dacă este adevărat că la BNM primește 100 de mii de lei, Gavrilița a menționat: „Nu, nu este adevărat. Am auzit foarte multe cifre. Este mai puțin. Este un salariu mare pentru Moldova, dar eu întotdeauna am spus-o chiar dacă nu este popular chiar și atunci când eram politician și prim-ministru: noi trebuie mai puțin să ne uităm doar la salariu și să vedem care este performanța și productivitatea în relație cu salariul primit. Mai mult ca atât, sunt poziții importante pentru care în toată lumea este o luptă acerbă de talente. Deci toate țările dezvoltate, și acum și mai puțin dezvoltate, vânează minți luminate. Nu vreau să spun că… că nu este modest, că sunt o minte luminată, dar în același timp pot să vă spun că am avut un salariu mult mult mai bun atunci când am lucrat în Londra”.

***

Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru pe 10 februarie 2023. Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021. Odată cu învestirea sa, Gavrilița a reformat structura guvernamentală, fiind create 13 ministere, față de 9 câte au fost până la preluarea guvernării.

Ulterior, Dorin Recean a fost desemnat de către președinta țării Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

În iulie 2023, Natalia Gavrilița a fost numită membru al Consiliului de Supraveghere al BNM pe un termen de 7 ani. Tot în iulie, Gavrilița a anunțat că va fi obligată să renunțe la orice afiliere politică, inclusiv să își suspende statutul de membru al Partidului Acțiune și Solidaritate.

În noiembrie 2023, fostul premier Natalia Gavrilița a anunțat despre fondarea organizației „Parteneriate pentru Noua Economie”, împreună cu fostul ministru al justiției Sergiu Litvinenco și comentatorul politic Victor Ciobanu. Organizația va fi o platformă pentru mobilizarea oamenilor și elaborarea soluțiilor pentru o economie moldovenească puternică, a precizat Gavrilița, adăugând că platforma va reuni experți și practicieni din toate sferele, din țară și de peste hotare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: