Maia Sandu a discutat cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale UE. Ce subiecte au fost abordate?
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a discutat cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale UE. Ce subiecte au fost abordate?

Șefa statului, Maia Sandu, a discutat cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău. Discuția a avut loc în format de videoconferință și a fost moderată Peter Michalko, ambasadorul UE în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre combaterea pandemiei de COVID-19, organizarea corectă a alegerilor anticipate și redresarea economică a Republicii Moldova.

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a spus Maia Sandu.

S-a discutat și despre Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană săptămâna trecută.

Totodată, șefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Șefa statului a primit asigurări din partea mai multor state membre UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: