Maia Sandu a explicat de ce nu s-a întâlnit până acum cu Vladimir Putin
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a explicat de ce nu s-a întâlnit până acum cu Vladimir Putin

Președinta țării Maia Sandu a precizat că nu a avut o întrevedere oficială cu omologul său rus, Vladimir Putin, întrucât până la aceasta este nevoie de înregistrarea unor progrese „în rezolvarea subiectelor de pe agenda bilaterală”. Explicația a fost oferită de către șefa statului în cadrul conferinței de presă din 28 octombrie. 

Maia Sandu a susținut o conferință de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Președinta țării a fost întrebată  de jurnaliști din ce motiv nu a avut până acum o întâlnire cu liderul de la Kremlin.

„Am avut mai multe discuții cu reprezentanți ai Federației Ruse, în special cu dl Kozak și înțelegerea noastră a fost că înainte să discutăm despre o întâlnire la nivelul președinților, este nevoie să înregistrăm progrese în rezolvarea subiectelor pe care le avem pe agendă. Și acest lucru este împărtășit de ambele părți. E nevoie să facem pași concreți ca să înregistrăm aceste progrese. În continuare, vom depune toate eforturile ca să putem să avasăm pe rezolvarea problemelor de pe agenda bilaterală”, a răspuns șefa statului.

Șefa statului nu a oferit detalii despre „ce pași” de pe agenda moldo-rusă este vorba.

Președinta țării a mai spus că a discutat de mai multe ori, la telefon, cu Dmitri Kozak, adjunctul șefului administrației prezidențiale a Federației Ruse despre criza gazelor. Pe 11 august, Kozak a efectuat o vizită oficială la Chișinău și s-a întâlnit cu Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: