„Vom veni cu redactări imediat după alegeri”. Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere
Full Article 2 minutes read

„Vom veni cu redactări imediat după alegeri”. Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere

Președinta țării Maia Sandu a promulgat Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere. Anunțul a fost făcut de către șefa statului pe 5 mai. Aceasta a precizat că legea este „una slabă” și ar conține prevederi „confuze” și și-a exprimat convingerea că următorul legislativ trebuie să modifice inițiativa.

„Legea venită de la Parlament este una slabă, aceasta conține prevederi confuze, probabil introduse acolo intenționat de anumiți deputați, dar am decis că e mai bine să o semnez așa cum este și să venim cu redactări imediat după alegeri. Următorul Parlament va trebui să îmbunătățească această lege și, împreună cu Guvernul, să facă ordine în domeniu”, a scris Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că, în special, va recomanda deputaților să modifice prevederile care se referă la modul de plafonare a prețurilor la gaz lichefiat, să racordeze legea la standardele de calitate, să corecteze formula utilizată în lege, în care se face confuzie între volum și masă.

„Promulgarea legii este un semnal dat jucătorilor de pe piață, instituțiilor menționate și politicienilor care apără interesele unor grupuri că scumpirile nejustificate și îmbogățirea ilegală a unor persoane pe spatele celor mulți nu mai sunt tolerate. Vom face ordine în instituțiile statului și vom asigura respectarea regulilor de către toți”, a conchis președinta țării.

***

În urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie 2021 președinta țării a recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal pentru plafonarea prețurilor. Aceasta a argumentat necesitatea de a plafona prețurile la produsele petroliere prin lege ca urmare a „înţelegerilor de cartel” pe piaţa petrolieră şi inacțiunilor Consiliului Concurenței.

Precizăm că, în ultimele luni, stațiile PECO din Republica Moldova au afișat în repetate rânduri prețuri mai mari la combustibil.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: