Maia Sandu: „Femeile din Moldova au demonstrat că pot guverna cu demnitate și curaj, inclusiv în timpuri dificile”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Femeile din Moldova au demonstrat că pot guverna cu demnitate și curaj, inclusiv în timpuri dificile”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la cea de-a doua ediție a evenimentului „Femei pentru Securitate” (Women 4 Security), organizat de Ministerul Afacerilor Interne, anunță Președinția. Evenimentul reprezintă o platformă pentru femeile din Republica Moldova și România unde să discute despre securitate și să identifice forme de colaborare.

„În aceste vremuri complicate, când riscurile de securitate au crescut exponențial, femeile din regiunea noastră sunt în prima linie pentru a oferi siguranță și a proteja pacea în țară, în localitate, la locul de muncă, iar în Ucraina chiar și pe front”, a menționat șefa statului în mesajul său, potrivit comunicatului citat.

Președinta Maia Sandu a subliniat că acum femeile se implică tot mai mult în viața publică. În Parlament, femeile reprezintă 40%  – un număr record în istoria Republicii Moldova. Mai multe ministere importante sunt conduse de femei. Femeile conduc un sfert din localitățile din țară. Din această toamnă, va fi aplicată pentru prima oară cota minimă de reprezentare de 40% pentru femei și bărbați și la alegerile locale, în etapa de întocmire a listelor de candidați.

„Femeile din Moldova au demonstrat că au puterea și calitățile necesare pentru a ocupa funcții de conducere, că pot guverna cu demnitate și curaj, inclusiv în timpuri de crize multiple, timpuri dificile, cu războiul la hotar”, a mai spus președinta.

Șefa statului a vorbit și despre situația dramatică a femeilor din Ucraina care nu sunt doar victime de război, ele fiind și victime ale deportărilor în masă, ale violenței sexuale și fizice.

„Vă îndemn să lucrăm ca o echipă unită pentru a construi o lume sigură, o lume în care viața fiecărui om este prețuită, protejată și respectată!”, a conchis președinta Maia Sandu.

Maia Sandu: „Femeile din Moldova au demonstrat că pot guverna cu demnitate și curaj, inclusiv în timpuri dificile”

președinte.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: