Maia Sandu i-a conferit ambasadorului nipon „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu i-a conferit ambasadorului nipon „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova

Șefa statului Maia Sandu a avut astăzi, 30 noiembrie, o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei la Chișinău, ES Yoshihiro Katayama. Cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră, președinta la i-a conferit diplomatului nipon „Ordinul de Onoare”.

Oficialii au discutat agenda bilaterală, în context, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Japonia, fiind al treilea cel mai mare donator de asistență pentru dezvoltare al țării noastre.

Președinta Maia Sandu a menționat atât domeniile prioritare de asistență japoneză, precum sănătatea și agricultura, cât și ajutorul acordat în regim de urgență pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 și a crizei refugiaților. La fel, șefa statului a subliniat rolul investițiilor nipone în Republica Moldova, datorită cărora au fost deschise mai multe întreprinderi și create mii de locuri de muncă.

În semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit la modernizarea țării noastre, Președinta Maia Sandu i-a conferit Ambasadorului Yoshihiro Katayama „Ordinul de Onoare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: