Maia Sandu i-a conferit Ordinul de Onoare ex-ministrului român de externe Bogdan Aurescu
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu i-a conferit Ordinul de Onoare ex-ministrului român de externe Bogdan Aurescu

Președinta Maia Sandu i-a oferit „Ordinul de Onoare” ex-ministrului al afacerilor exteme al României, Bogdan-Lucian Aurescu. Șefa statului a semnat un decret în acest sens pe 19 iunie.

Potrivit decretului prezidențial, „Ordinul de Onoare” a fost conferit lui Bogdan Aurescu în semn de înaltă apreciere a contribuției aduse la consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și România și la fortificarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state.

Totodată, și pentru susținerea parcursului european al țării noastre și promovarea intereselor comune în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

Citește și: DOC Ce planuri are Marcel Ciolacu pentru Republica Moldova? Rezoluția din 21 mai, inclusă în programul de guvernare al României

Amintim că pe 12 iunie, premierul român Nicolae Ciucă a anunțat că își încheie mandatul de premier, în vederea rocadei, așa cu prevede protocolul semnat în noiembrie 2021 la instalarea guvernului Ciucă, cu PSD și UDMR. Funcţia de premier urmează să ajungă la liderul PSD Marcel Ciolacu.

Pe 15 iunie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului ale Parlamentului României a aprobat cererea de acordare a încrederii pentru programul şi lista Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu.

S-au înregistrat 290 de voturi „pentru” şi 95 „împotrivă”. Niciun vot nu a fost anulat. Votul a fost secret cu bile, iar pentru învestirea Guvernului era nevoie de cel puţin 233 de voturi „pentru”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: