Maia Sandu: „Integrarea europeană este garanția că țara noastră va rămâne parte a lumii libere”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Integrarea europeană este garanția că țara noastră va rămâne parte a lumii libere”

Comunitatea internațională apreciază mult efortul umanitar al țării noastre și este pregătită să ne ajute în acest efort. Declarația aparține președintei Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unui briefing, din 28 februarie. Totodată, sefa statului spus că integrarea europeană este garanția cea mai importantă că țara noastră va rămâne parte a lumii libere. 

„Interlocutorii mei au reconfirmat sprijinul lor pentru integritatea teritorială a Ucrainei și cea Republicii Moldova. Partenerii și prietenii susțin deplin dreptul nostru de a ne decide singuri soarta și de a avansa pe calea integrării europene”, a declarat președinta.

Totodată, președinta le-a comunicat partenerilor internaționali, că în aceste vremuri complicate pentru Republica Moldova integrarea europeană este garanția cea mai importantă că țara noastră va rămâne parte a lumii libere.

„…În care demnitatea umană, drepturile și libertățile omului sunt prețuite și respectate și calea cea mai sigură către îmbunătățirea substanțială a condițiilor de viață ale cetățenilor noștri. Anume în aceste momente accelerarea procesului de integrare europeană este mai importantă ca niciodată pentru noi”, a conchis Maia Sandu.

Între timp, Maia Sandu și-a exprimat susţinerea pentru încetarea războiului în Ucraina şi restabilirea urgentă a păcii în regiune.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: