VIDEO Tauber a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele a doi membri ai CEC și a unui polițist
Full Article 2 minutes read

VIDEO Tauber a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele a doi membri ai CEC și a unui polițist

Marina Tauber, candidata Partidului „ȘOR” la alegerile locale din Bălți, a anunțat că a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele vicepreședintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postica și a membrului Comisiei, Sergiu Gurduza. De asemenea, Tauber a depus o plângere pe numele șefului interimar al Inspectoratului de Poliție Bălți, comisarul Sergiu Munteanu. Toți trei sunt acuzați de abuz în serviciu. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 3 decembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Marina Tauber susține că deține probe care confirmă că Pavel Postica ar fi primit indicații directe de la președinta țării, Maia Sandu, cu scopul de a o exclude din cursa electorală.

„Știm că el a convocat CEC și a solicitat ca Marina Tauber să fie exclusă din cursa electorală. Acesta lucru a fost solicitat direct de către Maia Sandu și dl Postică le-a spus-o tuturor membrilor CEC, după care a vorbit cu fiecare în parte. Vor răspunde pentru aceste fapte. Am depus o plîngere la Procuratura Generală pe numele lui Postica, Gurduza și a șefului interimar al Inspectoratului de Poliție Bălți, pentru abuz în serviciu”, a declarat Tauber.

Menționăm că NM a solicitat anterior un comentariu din partea Președinției cu privire la acuzațiile aduse de membrii Partidului „ȘOR”, însă reprezentanții instituției au refuzat să comenteze declarațiile.

De menționat că, în data de 3 decembrie, Judecătoria Bălți va examina solicitarea CEC privind anularea înregistrării candidatului Marina Tauber în cursa electorală pentru alegerile locale din Bălți.

De cealaltă parte, candidata Partidului „ȘOR” a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, prin care s-a cerut excluderea din cursa electorală. Tauber a calificat hotărârea ca fiind nefondată și a cerut instanței anularea acesteia. Demersul a fost depus în după-amiaza, de 2 decembrie.

Candidata Partidului Șor Marina Tauber a acumulat 15918 de voturi sau 47,93% în urma alegerilor locale noi desfășurate la Bălți. Pe locul doi s-a clasat candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 6951 din voturi sau 20,93%. Drept urmare, cei doi candidați urmau să se dueleze în turul doi al alegerilor locale. Asta pentru că nici unul dintre candidați nu a obținut 50% +1 din voturile bălțenilor.

Turul doi al alegerilor locale noi din Bălți va avea loc pe 5 decembrie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: