Meciurile din cupele europene vor putea fi jucate la Tiraspol. Decizia UEFA
Full Article 2 minutes read

Meciurile din cupele europene vor putea fi jucate la Tiraspol. Decizia UEFA

Reprezentanții clubului de fotbal FC Sheriff au declarat că își vor găzdui adversarii din cupele europene inter-cluburi din nou la Tiraspol. Ei au menționat că decizia a fost luată de UEFA, însă o hotărâre finală se va lua „la fiecare rundă de calificare în funcție de situație”. 

Prieteni, vești grozave! Comitetul executiv UEFA, la ultima sa ședință, a discutat solicitarea comună a FC Sheriff și Federației Moldovenești de Fotbal de a întoarce meciurile din cupele europene pe arena principală a FC Sheriff.

În cele din urmă, datorită eforturilor conducerii clubului și președintelui Federației Moldovenești de Fotbal Leonid Oleinicenco, meciurile din cupele europene se întorc la Tiraspol. 

Totuși, decizia finală la fiecare rundă de calificare va fi luată de UEFA, în funcție de situație”, au comunicat reprezentanții clubului de fotbal FC Sheriff, pe 3 iulie.

De menționat că Federația Moldovenească de Fotbal nu a făcut public anunțul, iar pe rețelele de socializare internauții s-au arătat nemulțumiți de solicitarea Federației către UEFA.

Mai precizăm că FC Sheriff va debuta în deplasare în noul sezon al cupelor europene. Campioana Moldovei va întâlni în primul tur echipa FCV Farul Constanța din România. Meciul tur va avea loc pe 12 iulie (ora 20:30), în deplasare, iar returul este pe 18 iulie în Republica Moldova.

***

În iunie 2022, Comitetul Executiv al UEFA a decis că orașul Tiraspol nu va putea găzdui meciurile din competițiile UEFA. „Decizia se bazează pe concluziile făcute de agențiile specializate în analiză politică și strategică internațională ale căror rapoarte au fost consultate de administrația UEFA, în urma evaluării situației actuale din regiune”, comunica FMF.

Cei de la clubul FC Sheriff declarau că în această situație, pentru ei, este important să joace pe un stadion „care se află nu departe de Tiraspol”.

De menționat că în acest timp, FC Sheriff a disputat partidele de acasă pe stadionul Zimbru din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: