Bugetul FMF constituie 9 mln de euro, în 2023. Olienicenco: „Nu primim nimic de la stat”
Full Article 2 minutes read

Bugetul FMF constituie 9 mln de euro, în 2023. Olienicenco: „Nu primim nimic de la stat”

În anul 2023, bugetul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) constituie circa 9 milioane de euro. Precizarea a fost făcută de președintele FMF, Leonid Oleinicenco, în cadrul ediției din 4 decembrie a emisiunii „Новая неделя ”, de la TV8. Oleinicenco a precizat că Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) au alocat cea mai mare parte a fondurilor.

Bugetul Federației Moldovenești de Fotbal este de aproximativ 9 milioane de euro. Depinde de ciclu, se întâmplă să fie cu 2 milioane de euro mai puțin. Veniturile includ sponsorizări și o parte din subvenții. Pe lângă sponsori, ne ajută UEFA și FIFA. Acestea oferă plăți de solidaritate anual. Aproximativ 70% din buget provine din subvenții de la federațiile internaționale de profil. Orice altceva este venit comercial sau venit din parteneriat”, a declarat Leonid Olienicenco.

Acesta a precizat că FMF nu primește „nimic de la stat”.

Leonid Olienicenco s-a referit și la cheltuielile Federației Moldovenești de Fotbal. Potrivit lui, în 2021, FMF a cheltuit circa 2 milioane de euro pentru întreținerea naționalei Moldovei și echipei de tineret. O altă parte din fondurile Federației este cheltuită anual pentru dezvoltarea fotbalului în țară, pentru construirea și dotarea de noi terenuri și pentru achiziționarea de echipamente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: