Medicii legiști vor aprecia gravitatea vătămării corporale și a sănătății conform normelor internaționale. Regulamentul, aprobat de Guvern
Full Article 50 second read

Medicii legiști vor aprecia gravitatea vătămării corporale și a sănătății conform normelor internaționale. Regulamentul, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Sănătății, Regulamentul privind aprecierea medico-legală a gravității vătămării integrității corporale sau sănătății. Potrivit Executivului, documentul va contribui la îmbunătățirea calității și corectitudinii efectuării expertizei medico-legale, respectiv garantarea accesului la o justiție corectă și combaterea fenomenului de violență.

Regulamentul stabilește modul de apreciere a gravității vătămării corporale sau a sănătății în baza normelor internaționale. Documentul mai prevede criteriile medico-legale pentru determinarea gravității vătămării integrității corporale sau sănătății persoanei, procedura de apreciere, ca parte a expertizei medico-legale judiciare și extrajudiciare, iar pentru cazurile de tortură, inclusiv obligativitatea determinării gradului de corelație.

De asemenea, având în vedere caracterul intersectorial al aprecierii medico-legale a gravității vătămării integrității corporale sau sănătății, în regulament sunt stipulate cazurile pe care medicul legist trebuie să le raporteze instituțiilor de drept – copii victime, acte de violență în familie, etc.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: