Meta lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruți din Republica Moldova
Full Article 3 minutes read

Meta lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruți din Republica Moldova

Meta aduce sistemul AMBER Alert în Moldova printr-un parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție al Republicii Moldova. În cazul dispariției unui copil, Meta va distribui o alertă AMBER persoanelor din zonele în care el a fost văzut ultima dată. Alertele vor include informații detaliate și o fotografie a copilului. Oamenii vor putea să vadă alerta și mai târziu, pentru detalii scăpate din vedere inițial și, mai important, să o distribuie prietenilor.

Moldova este a 26-a țară în care Meta lansează această funcție. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informații publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook și Instagram, care oferă informațiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruți cu familiile lor”, a declarat Emily Vacher, director Trust & Safety la Meta.

Anual, în Republica Moldova în medie 800 copii părăsesc domiciliul sau alte forme de plasament, a declarat șeful adjunct al IGP, Lilian Carabeț.

„Doar în primele 6 luni ale anului 2022, peste 600 de copii au practicat fuga voluntară de acasă sau centrele de plasament. Fiind una din categoriile cele mai vulnerabile, siguranța copiilor reprezintă o prioritate majoră pentru Poliția Republicii Moldova. În cazurile de dispariție a copiilor, fiecare minut este important și orice informaţie despre copii care ajunge la polițiști, poate însemna o şansă mai mare de a-i găsi”, a spus Carabeț.

Cum este declanșată alerta

Subdiviziunea de poliție responsabilă de declanșarea alertei, transmite către compania Meta un mesaj e-mail care cuprinde descrierea scurtă și una desfășurată a cazului, însoțită de imaginea foto și descrierea copilului, după caz și a suspectului. Recepționarea mesajului de către Meta este realizată în regim 24/7 la o adresă e-mail dedicată. Datele pot fi ulterior completate și actualizate la necesitate.

Compania Meta publică imediat alerta către utilizatorii rețelelor de socializare Facebook și Instagram din Republica Moldova în rază de 160 km de la locul dispariției copilului. În acest sens, toți utilizatorii rețelelor sociale Facebook și Instagram primesc alerta sub formă de notificare cu o scurtă descriere a cazului. Alerta rămâne activă în rețelele Facebook și Instagram timp de 24 de ore sau până la momentul anulării înainte de scurgerea perioadei de 24 de ore.

În cazul anulării alertei, subdiviziunea de poliție responsabilă transmite către compania Meta un mesaj e-mail corespunzător, cu descrierea scurtă a rezultatelor.

Meta lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruți din Republica Moldova

politia.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: