Meteorologii avertizează: Pericolul excepțional de incendiu se menține pe întreg teritoriul țării
Full Article 1 minutes read

Meteorologii avertizează: Pericolul excepțional de incendiu se menține pe întreg teritoriul țării

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit pe 15 iulie Codul galben de pericol excepțional de incendiu. Potrivit meteorologilor, avertizarea intră în vigoare pe 16 iulie și se va menține, pe întreg teritoriul țării, până pe inclusiv 22 iulie.

Conform sursei citate, în perioada 16 – 22 iulie, în țară se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu al fâșiilor forestiere și al culturilor agricole.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vine cu recomandări, îndemnând populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Pompierii recomandă persoanelor să se abțină de la utilizarea focului pe suprafețe deschise, în special în preajma lanurilor cu grâne, spații forestiere și locuri de agrement. Potrivit IGSU, orice scânteie în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă poate duce la producerea incendiilor pe arii extinse.

În situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: