Colaj NM

Miliardar rus, chemat să locuiască într-un castel din Kaliningrad, după ce s-a plâns că Londra îl ține „ostatic”

Ministerul culturii și turismului din regiunea Kaliningrad, Andrei Ermak, i-a propus miliardarului rus Mihail Fridman, vizat de sancțiunile UE, să restaureze castelul medieval din regiune. „Să restaurezi castelul din patria ta și să locuiești în el este în trend, actual și o adevărată șansă să intri în istorie!”, a argumentat funcționarul. Propunerea vine după ce oligarhul s-a plâns că activele sale din Marea Britanie sunt înghețate, iar el are acces la doar circa 2 500 de lire sterline pe lună și este practic „ostatic” la Londra.

Ermak a amintit de interviul lui Fridman pentru agenția Bloomberg, în care omul de afaceri spune că nu știe cum să trăiască mai departe și este nevoit să își facă singur curățenie, pentru că nu are acces la propriile conturi.

De ce să „îți cauți lordul” în Aglia, cum se spune într-un film, dacă poți tu însuți, absolut legal și în condiții unice, să devii „lord” al regiunii Kaliningrad. Care este sensul să îți faci griji pentru curățenia unei locuințe aflate undeva departe și care niciodată nu îți va deveni cu adevărat „acasă”, când Mihail Maratovici ar putea deveni proprietarul unui castel medieval”, a scris Ermak.

Ministrul i-a propus miliardarului să aleagă din câteva castele, unul dintre care are 800 de ani. De asemenea, a menționat că îi pune la dispoziție un credit pentru reparații pe o durată de 15 ani. Oficialul a mai promis că va chema localnicii să îi facă curat.

Unde mai sunt astfel de condiții? Cu toată siguranța putem afirma că acum în regiunea Kaliningrad sunt singurele investiții raționale din Europa”, a adăugat ministrul.

Castelele oferite lui Mihail Fridman în Kaliningrad

Unul se află în Tapiau (Gvardeysk), Ermak descriind acest castel ca având o „istorie de 800 de ani, o mică insulă într-o zonă rurală pitorească, propria închisoare și perspective de dezvoltare nelimitate”.

Castelul din Labiau pare a avea nevoie de renovări serioase (FOTO: Wikimapia)

Celălalt se află în Labiau (Polessk), ministrul rus amintind că în 1656 aici a fost semnat un faimos tratat de pace între Frederick William I, Duce al Prusiei și Elector al Brandenburgului și regele Carol Gustav al X-lea al Suediei.

Kaliningrad, oraș centru administrativ al regiunii cu același nume, este o exclavă rusă de la Marea Baltică. Are 440 mii locuitori și a fost fondat în 1255 de germani.

***

Potrivit Bloomberg, înainte de război, averea lui Fridman era estimată la $14 miliarde. În prezent, aceasta a ajuns la $10 miliarde. Din cauza sancțiunilor, fondatorul și coproprietarul „Alfa-bank” Mihail Fridman are acces la doar circa 2500 de lire sterline pe lună.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Elon Musk

Elon Musk a anunțat despre crearea unei noi formațiuni politice numită „America”

Elon Musk, om de afaceri miliardar din SUA, a anunțat crearea unui nou partid politic numit „America”. S-a întâmplat în urma realizării unui sondaj pe rețeaua de socializare X, pe 4 iulie.

Cu un raport de 2 la 1, ați spus că vreți un nou partid politic – și îl veți avea. Când vine vorba de falimentul țării noastre cauzat de cheltuieli excesive și corupție, se pare că trăim într-un sistem monopartid, nu într-o democrație. Astăzi, partidul „America” a fost format pentru a vă reda libertatea”, a scris Elon Musk pe X în seara zilei de 5 iulie.

Potrivit lui, „una dintre modalitățile” de a obține independență față de sistemul bipartid este concentrarea „pe două-trei locuri în Senat și opt-zece circumscripții din Camera Reprezentanților”. „Având în vedere majoritatea minimă din legislativ, acest lucru ar fi suficient pentru a asigura un vot decisiv asupra legilor controversate și pentru a garanta că ele reflectă voința reală a poporului”, a declarat el.

Precizăm că Elon Musk a organizat un sondaj chiar de Ziua Independenței SUA, întrebându-și urmăritorii dacă își doresc independență față de sistemul politic bipartid. Două treimi dintre respondenți (65,4%) au răspuns afirmativ, în timp ce 34,6% s-au declarat împotrivă.

Potrivit Meduza, Elon Musk a amenințat anterior că va crea o nouă formațiune politică în cazul în care Congresul va vota legea privind facilitățile fiscale, pe care președintele SUA, Donald Trump, o numește „marea lege frumoasă” (The Big Beautiful Bill). Congresul a adoptat legea pe 3 iulie, iar Trump a semnat-o pe 4 iulie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: