Militarii ucraineni vor învăța de la geniștii moldoveni cum să identifice și să neutralizeze obiectele explozive
Full Article 40 second read

Militarii ucraineni vor învăța de la geniștii moldoveni cum să identifice și să neutralizeze obiectele explozive

Specialiști din cadrul Batalionului de Geniu „Codru” îi vor instrui pe colegii lor din Forțele Armate ale Ucrainei în domeniul identificării și nimicirii obiectelor explozive, în cadrul unui training care se va desfășura la Centrul de excelență al Armatei Naționale.

Ministrul Apărării anunță că cursul de instruire este organizat în contextul asistenței umanitare oferite specialiștilor ucraineni pentru obținerea abilităților necesare în curățarea terenurilor de obiecte explozive, urmare a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Totodată, instruirea se desfășoară în scopul prevenirii cazurilor de rănire sau deces în rândul populației din Ucraina în urma exploziei unor obiecte rămase în sol.

Potrivit sursei citate, cursul va dura patru săptămâni și va cuprinde atât ședințe teoretice, cât și practice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: