Ministerul Educației a decis: Școlile și grădinițele rămân închise până pe 15 mai
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației a decis: Școlile și grădinițele rămân închise până pe 15 mai

Perioada de suspendare a procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ pe întreg teritoriul țării se prelungește pe toată durata stării de urgență. Potrivit unui ordin publicat pe site-ul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, joi, 26 martie, școlile, grădinițele și universitățile vor rămâne închise până pe 15 mai.

Ordinul prevede prelungirea suspendării procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special, în contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19 în țară.

Totodată, conducătorii instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ.

Pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată are de urgenţă în perioada 17 martie-15 mai.

Precizăm că pe 20 martie, președintele Igor Dodon a anunțat că instituțiile educaționale vor reveni la regim normal doar la ultima etapă, când riscurile privind pandemia de COVID-19 vor fi depășite.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou. În prezent, în țară sunt 149 de cazuri confirmate de COVID-19. De asemenea, a fost înregistrat un deces.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: