Ministerul francez de Externe: UE discută despre sporirea asistenței militare pentru Moldova, pe fondul amenințărilor Rusiei
Full Article 50 second read

Ministerul francez de Externe: UE discută despre sporirea asistenței militare pentru Moldova, pe fondul amenințărilor Rusiei

Statele europene discută despre cum să consolideze sprijinul militar pentru Moldova „pe fondul încercărilor tot mai agresive” ale Rusiei de a destabiliza țara. Acest lucru a fost anunțat pe 29 februarie de reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) francez, Christophe Lemoine, scrie Reuters.

Lemoine a spus că miniștrii de externe și ai apărării din mai multe țări europene vor discuta situația din Moldova la o întâlnire la Paris, în zilele următoare.

„Moldova se confruntă cu încercări din ce în ce mai agresive de destabilizare și situația din Transnistria este monitorizată cu mare atenție”, a menționat el.

Potrivit diplomaților europeni citați de Reuters, întâlnirea ar putea avea loc pe 7 martie. Scopul întâlnirii este de a dezvolta idei concrete în domeniul apărării cibernetice, producției de arme, apărării țărilor amenințate de Rusia, în special Republica Moldova, protecția frontierei Ucraina-Belarus și operațiunile de deminare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: