Ministrul Parlicov, după ce Guțul a anunțat că locuitorii din Găgăuzia vor plăti mai puțin pentru gaz: „Șor promite, noi facem”
Full Article 3 minutes read

Ministrul Parlicov, după ce Guțul a anunțat că locuitorii din Găgăuzia vor plăti mai puțin pentru gaz: „Șor promite, noi facem”

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a venit cu o reacție la declarația bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul, care este susținută de oligarhul fugar Ilan Șor, potrivit căreia locuitorii autonomiei vor primi gaz la un tarif de 10 lei/1 m3, la iarnă. Ministrul a declarat că în timp ce Șor face promisiuni, Energocom a cumpărat suficient gaz până în februarie, la un preț mai mic decât cel propus de Gazprom.

Şor promite gaz ieftin, noi facem. E adevărat, ei promit mai frumos, decât se poate face. În timp ce ei furnizează doar ştiri, Energocom a reuşit să procure suficient gaz până în februarie şi la prețuri mult mai mici decât ne oferă Gazprom, fapt care ne-a permis să reducem tariful la gaz la 16,73 lei pentru consumatorii casnici. Vă propun mai jos două anunțuri, din aprilie a lui Şor şi de azi a Evgheniei Guțul. Vă rog să găsiți 10 diferențe. Şi să-l întrebați pe Şor unde e acel miliard de metri cubi, poate tot acolo unde e şi miliardul de dolari?”, a scris ministrul într-o postare pe Facebook, atașând și două link-uri către postările lui Șor și Guțul.

Telegram/Ilan Șor

Telegram/Ilan Șor

Ministrul Parlicov, după ce Guțul a anunțat că locuitorii din Găgăuzia vor plăti mai puțin pentru gaz: „Șor promite, noi facem”

Telegram/Evghenia Guțul

Pe 31 octombrie, Evghenia Guțul a declarat că cetățenii din UTA Găgăuzia vor achita 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale, la iarnă. Bașcana a anunțat că a fost semnat un acord cu o companie turcă, care ar urma să livreze gaz în Găgăuzia, la un „preț special”. Mai mult, Guțul susține că poartă negocieri pentru a „ajuta” și consumatorii din raioanele Orhei și Taraclia. Contactat de NM, directorul Moldovagaz – cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Moldova – Vadim Ceban, a declarat că întreprinderea nu a primit, deocamdată, nicio cerere prin care consumatorii din Găgăuzia să solicite schimbarea furnizorului. În același timp, Vitalie Șaptefrație, directorul East Gas Energy Trading – operatorul care importă gaz din Turcia – a declarat că nu cunoaște nimic despre inițiativa anunțată de Guțul. Detalii – AICI.

***

Precizăm că consumatorii casnici achită, începând cu 8 iunie, curent, un tarif de 18 lei și 06 bani pentru un metru cub de gaze naturale. Prețul este cu 11 lei sau 38% mai mic decât cel pe care îl achitau anterior.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: