Misiunea AIEA a ajuns la centrala nucleară Zaporojie. Zelenski: Ocupanții nu au lăsat și jurnaliștii să intre pe teritoriu
Full Article 2 minutes read

Misiunea AIEA a ajuns la centrala nucleară Zaporojie. Zelenski: Ocupanții nu au lăsat și jurnaliștii să intre pe teritoriu

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat ieri seara că misiunea Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), organizație internațională sub egida ONU, a ajuns la Centrală nucleară de la Zaporojie. În pofida acordurilor, potrivit șefului statului ucrainean, misiunea a fost lăsată pe teritoriul centralei fără echipa de jurnaliști ucraineni și din presa internațională. 

Vladimir Zelenski a spus că misiunea AIEA a ajuns la Centrală nucleară pe 1 septembrie „în ciuda tuturor provocărilor armatei ruse și a bombardării cinice a orașului Energodar”.

Președintele ucrainean a menționat că „Rusia a făcut o mulțime de lucruri cinice pentru a înșela misiunea, inclusiv prin intimidarea locuitorilor orașului Energodar”: „ocupanții au forțat oamenii să-i mintă pe reprezentanții AIEA, să predea niște bucăți de hârtie, să semneze ceva acolo, să spună ceva”, relatează Ukrainskaia Pravda.

În același timp, rușii nu ar fi permis jurnaliștilor ucraineni să intre pe teritoriul Centralei nucleare.

„Când ne-am întâlnit cu domnul Grossi [directorul general al AIEA, Rafael Grossi] și membrii misiunii la Kiev, am convenit că misiunea obligatoriu va fi însoțită de jurnaliști ucraineni și internaționali. Jurnaliști independenți. Pentru ca lumea să vadă adevărul”, a comunicat Zelenski.

„Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat”, a precizat Zelenski. „Deși s-a promis. Din păcate, ocupanții nu au lăsat jurnaliștii, ci au organizat o adunare în masă a propagandiștilor lor”, a adăugat președintele Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: