Moldindconbank a oferit susținere pentru mii de clienți afectați de COVID-19
Full Article 2 minutes read

În perioada crizei pandemice, Moldindconbank a oferit ajutor clienților săi, care au fost direct afectați de consecințele pandemiei COVID-19. Este vorba despre amânarea plăților pentru credite, fapt ce le-a permis să se concentreze pe redresarea situației financiare a familiilor sau afacerilor.

Ca urmare, peste 3000 de clienți ai Moldindconbank, ale căror venituri au avut de suferit din cauza restricțiilor cauzate de pandemie, au beneficiat de suport din partea băncii. Conform situației la data de 30 iunie 2020, au fost restructurate plățile pentru 3100 de credite în sumă totală de peste 370 de milioane de lei, oferite persoanelor fizice.

În acest mod, clienții Moldindconbank au primit posibilitatea să amâne plățile pentru contractele de credit încheiate până în data de 17 martie 2020, când a fost instituită starea de urgență, și cu scadența finală după 1 noiembrie 2020. În cazul lor nu au fost aplicate nici penalități pentru întârzierile la achitarea împrumuturilor, până în data de 31 mai.

Concomitent, în urma discuțiilor cu unii agenți economici, astfel de suport a fost oferit și pentru restructurarea creditelor acordate persoanelor juridice, în sumă totală de cca 630 milioane de lei. Aceștia au fost nevoiți să-și reducă sau chiar să-și suspende temporar activitatea din cauza coronavirusului de tip nou.

Datorită suportului oferit de Moldindconbank, mii de clienți ai instituției au avut posibilitatea să-și stabilizeze situația financiară, afectată de COVID-19.

micb.md

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: