Moldindconbank – prima bancă din Republica Moldova care a emis 1 000 000 de carduri

Premieră pe piața cardurilor bancare din Moldova! Una dintre cele mai mari bănci din țară – Moldindconbank – a emis prima un MILION DE CARDURI. Deținătorul cardului bancar cu numărul 1 000 000 va avea parte o surpriză incredibilă. 

Dacă ai depus cererea de emitere a unui card Moldindconbank, grăbește-te să îl iei! Adresează-te la sucursala, pe care ai ales-o pentru a primi cardul, și anume tu ai putea să te bucuri de cadoul grandios pentru clientul cu numărul 1 000 000.

„Suntem mândri de faptul că am devenit prima bancă din Moldova care a depășit limita de 1 000 000 de carduri. Echipa noastră depune efort constant și asiduu pentru ca cetățenii Republicii Moldova să aleagă anume serviciile noastre bancare, inclusiv cardurile, apreciind la justa valoare comoditatea și siguranța lor. Vă mulțumim pentru încredere și suntem siguri că vom atinge noi performanțe”, a declarat Tzvetanka Kroumova, președinte interimar al Moldindconbank.

De menționat că Moldindconbank este una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, lider pe mai multe segmente de servicii bancare. Astfel, banca deține o cotă de 37,6% din piața cardurilor.

Nu rata ocazia de a lua cardul cu numărul 1 000 000. Norocul să fie de partea ta!

Moldindconbank – mereu alături!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

Vladimir Plahotniuc nu vrea să revină în Moldova? Precizările Procuraturii

Procuratura Generală anunță că oligarhul Vladimir Plahotniuc nu a acceptat să fie extrădat în R. Moldova. Instituția a făcut aceste precizări în contextul apariției unor informații în spațiul public privind un presupus acord al fostului lider democrat pentru extrădare.

Curtea de Apel din Atena, instanța competentă în examinarea procedurii de extrădare, a informat Procuratura Generală a țării noastre că numitul nu și-a exprimat consimțământul pentru extrădare în Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii.

Amintim că IGP a anunțat, pe 22 iulie, că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost reținut în Grecia, potrivit informațiilor transmise oficial de Interpol Atena. Surse NewsMaker susțin că, odată cu el, ar fi fost reținut și fostul deputat Constantin Țuțu, considerat de mulți ani omul de încredere al oligarhului.

Contactat, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru NM că Plahotniuc a fost reținut pe aeroportul din Atena, Grecia, în momentul în care încerca să zboare în Dubai. Șeful poliției a precizat că autoritățile din Republica Moldova colaborează pentru a iniția procedurile de extrădare.

Procuratura Generală a nunțat, pe 24 iulie, că a transmis autorităților din Grecia cererea oficială de extrădare a fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc.

***

Reamintim că Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în iunie 2019, atunci când democrații au pierdut puterea. Pe masa procurorilor moldoveni sunt mai multe dosare în care ex-politicianul este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, crearea și conducerea unei organizații criminale, îmbogățire ilicită, exces de putere, corupere activă și fals în acte publice. În februarie 2025, Interpol a acceptat cererea de a-l anunța în căutare internațională, după ce a refuzat o cerere similară a Chișinăului, în 2020.

Pe de altă parte, Constantin Țuțu – considerat omul de încredere al lui Plahotniuc – este vizat într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogăţirii ilicite, în perioada anilor 2014 – 2018. Ca și Plahotniuc, Țuțu se afla în lista persoanelor date în căutare internațională.

Interziși în Moldova? Mai mulți politicieni străini, inclusiv un deputat european, nu ar fi fost lăsați să vină la o conferință a conservatorilor

Mai mulți politicieni din UE și SUA nu ar fi fost lăsați să intre în R. Moldova pentru a participa la conferința „Make Europe Great Again” (MEGA), preconizată în perioada 28–29 iulie. Printre aceștia se numără europarlamentarul ceh Ondřej Dostál, care a fost declarat persona non grata și expulzat de autoritățile moldovene. Potrivit organizatorilor, motivul invocat de către autorități ar fi „amenințarea la adresa ordinii publice și a securității naționale”. Solicitați de NewsMaker, reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că vor reveni cu un comentariu la acest subiect.

Într-un comunicat emis de organizatorii evenimentului, se menționează că pe 27 iulie, europarlamentarul ceh Ondřej Dostál, membru al Parlamentului European, ar fi fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău, declarat persona non grata și expulzat forțat de pe teritoriul țării. Totodată, acestuia i-ar fi fost confiscat pașaportul diplomatic valabil cu care călătorea și ar fi fost informat că îi va fi returnat la întoarcerea în București.

„Acesta nu este un simplu incident administrativ – este o umilire deliberată a unui oficial european ales, o încălcare flagrantă a normelor diplomatice și o provocare directă la adresa integrității instituționale a Uniunii Europene”, se mai menționează în comunicatul organizatorilor.

Ulterior, europarlamentarul ceh Ondřej Dostál a comentat incidentul pe rețeaua X.

Există un început pentru orice. Chiar și pentru a fi deportat, în calitate de europarlamentar, dintr-o țară candidată la aderarea în UE. Democrație în acțiune”, a scris acesta în postarea sa.

De asemenea, organizatorii susțin că în aceeași zi, politicianul Dimos Thanasoulas, purtătorul de cuvânt al partidului suveranist grec NIKI, ar fi fost întors de la frontieră, „fără explicații transparente”.

„Reținerea unui europarlamentar și confiscarea pașaportului diplomatic nu este un incident de frontieră – este un act calculat de intimidare de stat. Dacă acest comportament nu este sancționat, se creează un precedent periculos pentru întreaga Europă. Orice oficial ales ar putea fi redus la tăcere prin simpla semnătură a unui funcționar de frontieră”, mai susțin organizatorii.

Ulterior, și Brian Brown, activist suveranist din SUA a scris pe rețeaua X că i s-ar fi refuzat accesul în Republica Moldova.

În context, organizatorii au cerut reacții oficiale din partea instituțiilor europene, inclusiv Parlamentul European și Comisia Europeană, solicitând clarificări privind compatibilitatea acestor acțiuni cu statutul de țară candidată la aderare al Republicii Moldova.

Conferința „Make Europe Great”, un eveniment dedicat conservatorilor și suveraniștilor, urma să aibă loc la Chișinău în perioada 28-29 iulie.

Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Inundații în România: o persoană a murit, aproape 900 au fost evacuate FOTO/VIDEO

În România, 25 de localități s-au confruntat cu diferite consecințe provocate de ploi abundente, viituri și vânt puternic. În județele Suceava și Neamț s-au înregistrat inundații semnificative, cauzate de revărsarea pâraielor Dârmoxa și Neagra (în Suceava) și a râului Bistrița (în Neamț). O persoană și-a pierdut viața, iar aproape 900 de persoane au fost evacuate. Informațiile au fost comunicate în dimineața zilei de 28 iulie de către Departamentul pentru Situații de Urgență din România.

În ultimele 24 de ore, 25 de localități din nouă județe ale României (Alba, Arad, Argeș, Botoșani, Harghita, Hunedoara, Neamț, Suceava și Vâlcea) s-au confruntat cu diferite consecințe cauzate de ploi abundente, viituri și vânt puternic. A fost evacuată apa din două locuințe, patru curți, un beci, șapte anexe gospodărești și trei străzi. 25 de copaci și cinci stâlpi de electricitate s-au prăbușit. Două autovehicule au fost avariate.

În județele Suceava și Neamț s-au înregistrat inundații semnificative, generate de revărsarea pâraielor Dârmoxa și Neagra (în Suceava) și a râului Bistrița (în Neamț). Potrivit instituției române, un număr considerabil de gospodării au fost afectate, însă evaluarea exactă este în curs, întrucât situația este în continuă schimbare.

În localitatea Neagra, din județul Suceava, o persoană a fost găsită decedată în albia pârâului cu același nume. Tot în acest județ, mai multe persoane aflate în calea viiturii au fost salvate de echipele de intervenție, iar altele s-au autoevacuat preventiv. În zona localității Broșteni, circulația rutieră a fost temporar perturbată din cauza acumulărilor de apă pluvială și a aluviunilor depuse pe carosabil. De asemenea, traficul este blocat între localitățile Găinești și Slatina. În județul Neamț, inundațiile au afectat grav localitățile Farcașa, Borca și Poiana Teiului. În vederea protejării populației, autoritățile au dispus evacuarea preventivă a 890 de persoane.

Potrivit instituției române, în prezent, pompierii din județele Suceava și Neamț desfășoară intervenții pentru evacuarea apei din mai multe gospodării afectate.

Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
ukweatherforecast.co.uk

Când se va răcori în Moldova? Datele meteorologilor pentru această săptămână

Săptămâna aceasta începe cu maxime de până la +38°C în sudul Republicii Moldova, +35°C în centru și +30°C în nord. Începând de marți, temperaturile maxime vor scădea, ajungând la +30°C în sud, +29°C în centru și +25°C în nord. Totodată, în anumite zile sunt prognozate averse cu descărcări electrice.

În centrul țării, luni, temperaturile vor urca până la +35°C. Marți sunt prognozate +29°C, cu averse și descărcări electrice. De miercuri până duminică, maximele se vor menține între +27°C și +30°C. Pe timp de noapte, în perioada 28 iulie – 3 august, temperaturile vor varia între +18°C și +23°C.

În nordul țării, luni sunt prognozate averse cu descărcări electrice și temperaturi maxime de până la +30°C. Precipitații însoțite de descărcări electrice se vor înregistra și marți și miercuri. Începând de marți și până sâmbătă, maximele vor oscila între +24°C și +25°C, iar duminică temperatura va urca până la +27°C. Noaptea, în perioada 28 iulie – 3 august, temperaturile vor varia între +15°C și +20°C.

În sudul țării, luni sunt așteptate temperaturi maxime de până la +38°C. De marți până duminică, valorile termice vor varia între +29°C și +32°C. Temperaturile minime, pe parcursul întregii săptămâni, se vor situa între +20°C și +25°C. Marți sunt prognozate averse însoțite de descărcări electrice.

Poliția Republicii Moldova

Doi morți într-un accident la Florești: un BMW s-a izbit de un stâlp

Un BMW înmatriculat în altă țară a derapat de pe traseu și s-a tamponat de un pilon electric, în raionul Florești. Două persoane, de 21 și 31 de ani, au murit.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 27 iulie în satul Rădulenii Vechi din raionul Florești.

„Potrivit cercetărilor preliminare, un bărbat care conducea un BMW înmatriculat în altă țară, la intrarea în localitate, din motive care urmează a fi stabilite, ar fi pierdut controlul mașinii și a derapat de pe traseu inversându-se și tamponându-se într-un pilon electric”, au comunicat reprezentanții poliției.

În urma impactului, șoferul de 31 de ani și pasagera de 21 de ani au decedat pe loc.

Poliția a adăugat că investighează cazul pentru a stabili toate circumstanțele producerii accidentului.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: