Moldova introduce măsuri suplimentare de securitate în țară și la frontieră, în contextul războiului din Israel și a amenințărilor extremiștilor
Full Article 2 minutes read

Moldova introduce măsuri suplimentare de securitate în țară și la frontieră, în contextul războiului din Israel și a amenințărilor extremiștilor

Autoritățile din Republica Moldova introduc măsuri suplimentare de securitate în țară și la frontierele țării. Poliția de Frontieră anunță că acestea vor intra în vigoare începând cu ziua de astăzi, 19 octombrie, ora 20:00. Scopul anunțat este de a asigura ordinea și securitatea publică, securitatea de frontieră și siguranța cetățenilor „în contextul escaladării riscurilor în adresa securității mondiale pe fonul războiului din Israel, declarațiilor liderilor organizațiilor extremiste adresate comunității internaționale, menținerii mediului de insecuritate în zona de conflict și situației operative”.

Sursa citată precizează că intensificarea măsurilor se va face prin creșterea capacităților operaționale, de cooperare și schimb de informații operative între autoritățile de securitate ale statutului, în vederea prevenirii eventualelor tentative de destabilizare a ordinii de drept.

La decizia grupului managerial de risc al Aeroportului Internațional Chișinău, în incinta aerogării va fi permis doar pasagerilor, în baza prezentării biletului și actului de călătorie, personalului care exercită atribuții de serviciu în Aeroport, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor. Totodată, va fi sistat accesul prin poarta din mijloc a aerogării, fiind posibilă intrarea în Aeroport prin porțile de acces nr.1 și nr.3. Respectiv, pentru a exclude ambuteiajele din fața aerogării, dar și pentru fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în Aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate.

La fel, angajații Poliției de Frontieră vor desfășura activități operaționale de intensificare a controlului frontierei de stat și măsurilor de securitate în toate punctele de trecere a frontierei de stat, inclusiv în Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru evitarea creării ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic, pe drumurile naționale, echipaje ale Poliției vor asigura fluidizarea circulației rutiere.

„În continuare vor fi implementate acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova”, anunță Poliția de Frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: