Moldova își întărește relațiile cu Australia. Recean a discutat cu ambasadorul australian despre economie și energie
Full Article 2 minutes read

Moldova își întărește relațiile cu Australia. Recean a discutat cu ambasadorul australian despre economie și energie

Prim-ministrul Dorin Recean și ambasadorul Australiei în Republica Moldova, cu reședința la Kyiv, Bruce Edward au avut o întrevedere pe 12 iunie. Oficialul australian se află într-o vizită oficială la Chișinău. În cadrul discuțiilor, părțile au discutat despre dinamizarea dialogului moldo – australian și perspectivele de intensificare a relațiilor economice și investiționale dintre state.

„Oficialii s-au referit la necesitatea valorificării potențialului de colaborare în domeniul economic, energetic și cel al tehnologiilor informaționale, precum și lansării unor proiecte comune, în special în dezvoltarea infrastructurii din țara noastră. În acest context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că o prioritate a Guvernului de la Chișinău rămâne atragerea investițiilor străine în economia țării noastre”, se menționează într-un comunicat difuzat de Executiv.

Oficialii au vorbit despre importanța schimbului de experiență în procesul de comercializare, export și promovare a produselor vinicole, precum și despre aplicarea tehnologiilor avansate în sectorul vitivinicol.

De menționat că Republica Moldova și Australia au stabilit relații diplomatice în anul 1992, ambele țări participând activ la o serie de forumuri multilaterale. Conform recensământului australian din anul 2016, în Australia locuiesc peste 900 de cetățeni originari din Republica Moldova.

Moldova își întărește relațiile cu Australia. Recean a discutat cu ambasadorul australian despre economie și energie

gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: