Carina Ţurcan, moldoveanca acuzată în Rusia de spionaj, a fost arestată din nou
Full Article 2 minutes read

Carina Ţurcan, moldoveanca acuzată în Rusia de spionaj, a fost arestată din nou

Carina Ţurcan, moldoveanca acuzată în Rusia de spionaj, a fost arestată din nou, informează RBC, astăzi, 7 februarie. Aceasta a fost reținută în sala de judecată.

Decizia de eliberare a fost contestată de Procuratura Generală. Potrivit magistraților, decizia de eliberare a fost luat cu încălcarea semnificativă a normelor procesual-penale. Curtea de Apel a luat o decizie greșită atunci când a ajuns la concluzia că ancheta a încălcat termenul prevăzut pentru ca inculpata să ia cunoștință cu materialele dosarului penal. Mai mult, Curtea de casație din Rusia consideră că ancheta nu a comis nici o greșeală, iar Țurcan nu a reușit să studieze materialele dosarului din cauza acțiunilor avocaților acesteia.

Menționăm că moldoveanca Carina Ţurcan a fost eliberată din detenție în luna ianuarie 2020. Într-un interviu pentru RBC, aceasta a spus că acuzația se bazează pe un chestionar din dosarul unui agent al Serviciului de Informații din Republica Moldova, unde sunt indicate informații personale care coincid cu datele lui Țurcan. Potrivit acesteia, documentul relevă „persoanele de contact” ale lui Țurcan, dintre care angajații ai corporațiilor de stat ruse, dar și politicienii moldoveni, inclusiv președintele Igor Dodon și Oleg Voronin, fiul fostului președinte Vladimir Voronin.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: