Moldoveni blocați într-un autocar timp de 5 zile, din cauza poliției din Germania
Full Article 2 minutes read

Moldoveni blocați într-un autocar timp de 5 zile, din cauza poliției din Germania

De miercuri, 9 noiembrie, un autocar cu 72 de pasageri (supraetajat), care aparține companiei de transporturi „Miloș-Tur”, și care circulă pe itinerarul Chișinău-Paris, este reținut în Germania, pe motiv că unitatea de transport ar circula făcând uz de acte false, scrie Ziarul de Gardă

Sursa a fost contactată de pasagerii autocarul, care au povestit că se confruntă cu probleme grave, dat fiind că nu pot ajunge la destinație, fiind nevoiți să înnopteze în autocar, în condiții complicate, pe timp de iarnă.

ZDG a contactat reprezentanții companiei „Miloș-Tur”, solicitându-i să comunice ce acțiuni sunt întreprinse pentru remedierea problemelor, în ce stare se află acum călătorii și când aceștia și-ar putea relua călătoria.

Reprezentantul companiei Radu Crețu a declarat că „în urma unor plângeri ale unei companii concurente către autoritățile germane, autocarul a fost oprit pentru control amănunțit”. Crețu a menționat că problemele ar fi apărut din cauza că compania ar comercializa bilete la prețuri low cost.

„În urma controlului efectuat de poliția germană, după prezentarea tuturor actelor permisive emise de către autoritățile R. Moldova, poliția a decis că actele ar fi false, aplicând o amendă în marime de 4900€. În consecință, avocații companiei din Germania au atacat decizia, dar până la pronunțarea instanței de judecată autocarul nu se poate deplasa cu pasageri”, a precizat Radu Crețu.

Totodată reprezentantul companiei a afirmat că pentru pasageri s-au întreprins acțiuni pentru organizarea transportului în continuare, până la destinație.

Crețu a prezentat, sursei citate, copii ale biletelor de călătorie din care reiese că la o parte dintre călători le este planificată plecarea din Gara Mannheim, Germania, spre Paris astăzi dimineață la ora 6.55. Potrivit lui Crețu, pasagerilor le-a fost asigurată hrana.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: