Moscova, după deschiderea negocierilor de aderare cu Moldova și Ucraina: „Ar putea destabiliza UE”
Full Article 2 minutes read

Moscova, după deschiderea negocierilor de aderare cu Moldova și Ucraina: „Ar putea destabiliza UE”

Decizia Consiliului European privind aprobarea începerii negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina a fost una „politizată”. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitrii Peskov pe 15 decembrie. Reprezentantul regimului de la Moscova a declarat că atât Moldova, cât și Ucraina nu întrunesc în prezent criteriile pentru integrarea în Uniunea Europeană.

În cadrul unor declarații de presă, jurnaliștii i-au cerut lui Peskov o reacție la hotărârea Consiliului European în privința Moldovei și Ucrainei.

Negocierile de aderare la UE pot dura ani și decenii. UE a avut întotdeauna criterii destul de stricte pentru aderare, iar în acest moment este evident că nici Ucraina și nici Moldova nu întrunesc aceste criterii. UE trece deja prin unele dintre cele mai grele momente din istoria sa. Atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere economic. Prin urmare, este clar că aceasta este o decizie complet politizată, este dorința UE de a-și arăta sprijinul pentru aceste țări. Dar astfel de noi membri ar putea destabiliza de fapt UE. Și, din moment ce trăim pe același continent cu UE, nu suntem dezinteresați. De aceea îl urmărim (procesul de eurointegrare al Moldovei și Ucrainei – n. r.) îndeaproape”, a spus reprezentantul Kremlinului.

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel (Detalii – AICI).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: