„Nici nu mi-a trecut prin cap să fug de responsabilitate”. Directorul Moldovagaz, înainte de declararea stării de urgență
Full Article 2 minutes read

„Nici nu mi-a trecut prin cap să fug de responsabilitate”. Directorul Moldovagaz, înainte de declararea stării de urgență

Președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz” Vadim Ceban a publica pe pagina sa de Facebook un mesaj în care a menționat că, pe durata întregii sale vieți, nu a fost niciun moment în care să fugă de responsabilitate. Textul a fost publicat în dimineața de 22 octombrie, la scurt timp după ce premierul Natalia Gavrilița a menționat că reprezentanții companiei Moldovagaz „nu se țin de cuvânt”. 

În cadrul briefingului din dimineața de 22 octombrie, premierul țării Natalia Gavrilița a anunțat că se va solicita acordul Parlamentului pentru declararea stării de urgență, din cauza crizei în sectorul gazelor naturale. Prim-ministrul țării a anunțat că negocierile dintre delegația din care fac parte vicepremierii Andrei Spînu și Vladislav Kulminski stagnează. Între timp, presiunea din rețeaua de transport al gazelor este la limita critică de funcționare.

„Dat fiind că Moldovagaz nu se ține de cuvânt și nu asigură presiunea necesară în rețeaua de gaze, suntem impuși să ne mișcăm mai repede, urgent, pe planul de alternativă”, a anunțat Gavrilița.

Întâmplător sau nu, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Să iei decizii și să îți asumi responsabilitatea – este principalul angajament al oricărui conducător! Pe durata întregii mele vieți, nici prin cap nu mi-a trecut să fug de responsabilitate, indiferent de activitatea pe care am avut-o! Vă asigur că, în situația creată, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a reacționa cu maximă responsabilitate și ținând cont de toate detaliile”, a menționat Ceban.

Amintim că Vadim Ceban se află la Moscova, împreună cu vicepremierii Andrei Spînu și Vladislav Kulminski, care negociază cu partea rusă un contract pe termen lung dintre Moldovagaz și Gazprom. În ajun, Ceban a confirmat pentru NM că delegația Republicii Moldova va rămâne la Moscova încă o zi, deoarece discuțiile pe tema furnizării gazelor naturale vor continua și vineri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: