Nicu Popescu, întrevedere cu șefii Misiunii civile a UE în Moldova. Despre ce au discutat
Full Article 1 minutes read

Nicu Popescu, întrevedere cu șefii Misiunii civile a UE în Moldova. Despre ce au discutat

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu,  a avut o întrevedere cu Stefano Tomat, directorul executiv al Capacității Civile de Planificare și Conducere (CPCC) din cadrul Serviciul Diplomatic al Uniunii Europene și cu Cosmin Dinescu, șeful Misiunii UE de Parteneriat în Republica Moldova.

Oficialii au discutat la Chișinău despre domeniile majore de acțiune a noii Misiuni UE de Parteneriat în țara noastră: Contracararea amenințări hibride, a dezinformării și asigurării securității cibernetice; managementul crizelor, precum și despre promovarea și implementarea proiectelor concrete de asistență.

De menționat că Misiunea civilă a UE va fi lansată, oficial, astăzi, 31 mai, cu începere de la ora 18:30, de Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, aflat în vizită la Chișinău. Potrivit autorităților, EPUM Moldova va contribui la creșterea rezilienței Republicii Moldova față de amenințările hibride și la consolidarea capacităților instituțiilor Republicii Moldova responsabile de gestionarea crizelor.

Amintim că crearea unei misiuni civile în Moldova a fost solicitată de premierul moldovean în ianuarie 2023, pentru a consolida securitatea cibernetică și a combate dezinformarea și manipularea externă a informațiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: