Noi bucăți de rachetă ar fi fost găsite în Transnistria
Full Article 2 minutes read

Noi bucăți de rachetă ar fi fost găsite în Transnistria

În satul Gîsca de pe malul stâng al Nistrului au fost găsite bucăți dintr-o rachetă antiaeriană. Precizările au fost făcute de Oleg Beliakov, copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea delegației transnistrene, pe 5 octombrie. 

Publicația „Novosti Pridnestrovia” scrie că, potrivit datelor preliminare, acestea sunt noi resturi de rachetă găsite în regiune.

„Colectăm informații, vom primi în timpul apropiat documente despre ce a fost găsit în acest loc. Potrivit imaginilor primite, sunt fragmente ale unei rachete antiaeriene”, a comunicat Oleg Beliakov.

Tot Oleg Beliakov, copreședintele CUC din partea delegației transnistrene, a anunțat pe 25 septembrie că în satul Chițcani din regiunea transnistreană au fost depistate rămășite de rachete S-300. Menționăm că, în noaptea de 24 spre 25 septembrie, armata rusă a atacat regiunea Odesa cu rachete de croazieră și drone Shahed. Pe rețelele de socializare, locuitorii din stânga Nistrului au raportat că la Tiraspol, care se află la 10 km de Chițcani, dar și la Bender au avut loc explozii. Oleg Beliakov însă a negat informațiile.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a declarat că originea obiectului identificat și traiectoria acestuia nu au fost identificate. Președinta Maia Sandu a menționat că autoritățile de la Chișinău nu au putut verifica la fața locului ceea ce s-a întâmplat, ținând cont că incidentul s-a întâmplat pe teritoriul Transnistriei, care nu este controlat de autoritățile constituționale. „În orice caz, asta s-a întâmplat din cauza războiului. Bombele cad pentru că este război în Ucraina, iar războiul a fost început de Rusia”, a comunicat Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: