Militarii ruși au tras focuri de armă asupra unei nave-cargo care se îndrepta spre portul ucrainean Ismail
Full Article 1 minutes read

Militarii ruși au tras focuri de armă asupra unei nave-cargo care se îndrepta spre portul ucrainean Ismail

O navă militară rusă a deschis focul în sud-vestul Mării Negre asupra unei nave-cargo sub pavilionul insulelor Palau care se îndrepta către portul Ismail din Ucraina. Incidentul a avut loc pe 13 august, în jurul orei 06:40. Informațiile au fost raportate de Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Potrivit instituției, nava „Vasili Bîkov” a tras tiruri de avertizare cu arme automate asupra navei „Sukru Okan” după ce căpitanul nu ar fi răspuns la solicitarea de a se opri pentru inspecţie.

Militarii ruşi au urcat apoi la bordul navei-cargo cu ajutorul unui elicopter Ka-29, iar după încheierea inspecţiei „Sukru Okan” şi-a continuat drumul către portul Ismail, se precizează în comunicatul rus.

Amintim că, în iulie, Rusia s-a retras din acordul cunoscut sub numele Inițiativa pentru cereale de la Marea Neagră și a început să bombardeze regiunile din sud ale Ucrainei, distrugând infrastructura portuară. Ministerul rus al Apărării a declarat că, din 20 iulie, toate navele care navighează de-a lungul Mării Negre către porturile Ucrainei sunt considerate potențiali transportatori de mărfuri militare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: