VIDEO Ucraina a mai scufundat o nava de război rusească în Marea Neagră
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ucraina a mai scufundat o nava de război rusească în Marea Neagră

Serviciile militare de informații ucrainene anunță că au scufundat o nouă navă rusească în Marea Neagră. Este vorba de nava militară de desant „Cezar Kunikov”, scrie portalul Meduza.

Canalul de Telegram ucrainean „Vântul Crimeei” a raportat că locuitorii din Ialta, Alupka și alte regiuni ale Crimeei anexate au auzit explozii în această noapte. Canalul a publicat inclusiv un clip video, care arată o explozie pe o navă de pe mare. Potrivit sursei citate, după explozii, locuitorii au observat elicoptere zburând deasupra mării.

Ministerul rus al Apărării a anunțat șase drone doborâte deasupra Mării Negre. Potrivit părții ruse, alte două drone au fost doborâte deasupra regiunii Belgorod, iar una – deasupra regiunii Voronej.

Digi24 scrie, cu referire la Forbes, că aceasta este a 21-a navă din flota rusă a Mării Negre care a fost scufundată/distrusă ori avariată de ucraineni în ultimii doi ani, după declanșarea invaziei ruse în Ucraina. De asemenea, este a cincea navă de desant din clasa Ropucha scufundată sau avariată de ucraineni.

Pierderile ar fi extrem de grele și ar face imposibilă o viitoare debarcare de trupe rusești în regiune. Totodată, e o lovitură importantă adusă logisticii și aprovizionării trupelor ruse – astfel de nave sunt folosit inclusiv pentru transportul de muniții și echipamente militare. Înainte de război, flota rusă avea șase astfel de nave de desant, conform sursei citate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: