O fotografă din Găgăuzia, una dintre câștigătoarele unui concurs internațional 
Full Article 50 second read

O fotografă din Găgăuzia, una dintre câștigătoarele unui concurs internațional 

Fotografa Maria Bratan din Ceadîr-Lunga este printre câștigătorii concursului internațional „All About Photo Awards-2023 — The Mind’s Eye”. Potrivit grt.md, la concurs au participat mii de fotografi din 18 țări și doar 45 au devenit câștigători.

Maria Bratan a aplicat la concurs cu 3 fotografii. Lucrarea intitulată „Trecutul – prezentul Găgăuziei” a intrat în lista câștigătorilor.

„Scopul acestei filmări – de a arăta trecutul și prezentul poporului meu, care locuiește în Moldova, în Găgăuzia. (…) Filmările au avut loc în toamna anului 2022. În fotografie sunt fete tinere în costume naționale găgăuze, pe care le purtau bunicile noastre, mamele și fetele timpului de atunci. Și căruța trasă de cai a intrat în imagine destul de întâmplător. În timpul filmării, un cuplu a trecut pe alături cu căruța: se îndreptau spre un alt oraș”, așa și-a descris munca fotografa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: